Στο 2,38% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

 Στο 2,38% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

 


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,38% από 2,37% χθες, έναντι 0,2% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,45% που έκλεισε χθες ενώ στοΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές.

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα και πιθανόν να εγκριθεί η έκδοση νέου ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει να θέσει σε κίνηση το σχέδιό της για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, που είχε θέσει σε εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικοί κραδασμοί που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού πριν από περίπου δύο χρόνια.
Στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζει να κινείται ανοδικά το δολάριο, το οποίο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ νωρίς το απόγευμα στα 1,087 δολ από το επίπεδο των 1,1082 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0993 δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ