Με συνοπτικές διαδικασίες η απόρριψη επιχειρήσεων για Νet Metering

Με συνοπτικές διαδικασίες η απόρριψη επιχειρήσεων για Νet Metering

Ερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Γ. Αρβανιτίδη και ο Γ. Φραγγίδη

 

Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκρέκα, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά κατέθεσαν ο Γιώργος Αρβανιτίδης βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και ο Γιώργος Φραγγίδης βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής με θέμα σχετικά με τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα Αυτοπαραγωγής και Ιδιοκατανάλωσης (Net Metering) στην περιοχή του Κιλκίς.

Οι αναφέροντες βουλευτές ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερωθούν για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν και να δώσουν λύση στις απορριφθέντες αιτήσεις επιχειρήσεων για Σύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο (Νet Metering), βάσει της επιστολής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πρώην Δήμου Γαλλικού (ΣΕΓΑΚ) Νομού Κιλκίς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πρώην Δήμου Γαλλικού (ΣΕΓΑΚ) Νομού Κιλκίς, σας έχει αποστείλει επιστολή την οποία απευθύνει επίσης και στον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, στον Α.Δ.Μ.Η.Ε. και στη ΡΑΕ. Στην εν λόγω επιστολή του ο ΣΕΓΑΚ αναφέρεται στις απορριπτικές απαντήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, επί των κατατεθέντων αιτήσεων επιχειρήσεων για Σύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο (Νet Metering). Οι εν λόγω εταιρείες απορρίφθηκαν με «συνοπτικές διαδικασίες» και παρά το γεγονός ότι συμπεριελάμβαναν την τεχνολογία Zero Feed-in (Μηδενική Έγχυση Ενέργειας στο Δίκτυο). Η επίσημη αιτιολογία της απόρριψης ήταν ότι τα δίκτυα είναι κορεσμένα, δηλαδή αυτό που είχε θεωρητικά ήδη ρυθμιστεί με το ΦΕΚ 3971/Β’/30.08.21. Ανεπισήμως κυκλοφορεί ότι δεν διατίθεται «Ηλεκτρικός Χώρος», κάτι το οποίο δεν είναι η πλήρης αλήθεια και δεν πείθει.

Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, για να αντιμετωπίσετε και δώσετε λύση στα ζητήματα που τίθενται στη σχετική συνημμένη επιστολή. Οι Έλληνες επιχειρηματίες του βιομηχανικού και βιοτεχνικού χώρου χρειάζονται ένα υγιές επιχειρηματικό πλαίσιο που θα ενισχύει και δεν θα αποδυναμώνει τις προσπάθειές τους να επιβιώσουν εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και θα πρέπει να δημιουργηθεί"Ηλεκτρικός Χώρος" στο δίκτυο διανομής αποκλειστικά για χρήση Net Metering, με ταυτόχρονη αξιοποίηση σύγχρονων και ταχέων διαδικασιών αδειοδότησης, επιθεώρησης και υλοποίησης των έργων από τους αρμόδιους φορείς, όπως επισημαίνει ο ΣΕΓΑΚ στην συνημμένη επιστολή του.

Παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπέρ του επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποίησε Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση Ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, αναφορικά με την ανασφάλεια και την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει της εξαγγελθείσας τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Το Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει ότι αυτή τη στιγμή, βάσει του αρ.18 του ν.4354/2015, ως διαδοχικά τροποποιήθηκε και ισχύει, επίκειται η έκδοση Κ.Υ.Α., με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος, οι όροι και προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος, λαμβάνοντας υπόψη τη Γνωμοδότηση Επιτροπής, που αρχικώς συγκροτήθηκε το 2018.
Οι εργαζόμενοι έχουν εκκινήσει κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεση απόσυρση του πορίσματος της Επιτροπής, με το οποίο, όπως καταγγέλλουν, μηδενίζεται το επίδομα σε 15.300 Υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ