Συνάντηση Γεωργιάδη - Όλσον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

 Συνάντηση Γεωργιάδη - Όλσον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Στα μέσα Μαρτίου συνάντηση στην Ουάσιγκτον, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση με επενδυτές και με την DFC σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Συνάντηση στην Ουάσιγκτον, σχεδιάζεται στα μέσα Μαρτίου, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση με επενδυτές και με την DFC σχετικά με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αυτό προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, με την βοηθό υφυπουργού Εξωτερικών, Έρικα Όλσον και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με επίκεντρο τις αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχα την εξαιρετική τιμή να συναντήσω στο γραφείο μου, την κυρία Olson και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κύριο Pyatt και να συζητήσουμε για το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και κυρίως τις αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν ήδη γίνει αυτά τα 2,5 χρόνια αλλά και τις πολλές ακόμα επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα χρόνια. Για το θέμα αυτό ο αναπληρωτής υπουργός, κύριος Παπαθανάσης θα έχει και επίσημο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Μαρτίου.

Νομίζω ότι η συνεργασία μας συνεχίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για όλη την υποστήριξη που έχουν δώσει στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Καλώς ήρθατε, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ και για τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει Ελλάδα - Ηνωμένες Πολιτείες στον επενδυτικό τομέα για το αμοιβαίο συμφέρον των λαών μας».

Η κυρία Όλσον δήλωσε:

«Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Ήταν μία ευκαιρία για εμάς να εξετάσουμε τη μέχρι τώρα σχέση μας και πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Οι αμερικανικές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην ενέργεια δείχνουν το δρόμο για τη μελλοντική μας σχέση και χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες του Υπουργού και της ελληνικής Κυβέρνησης για ενδυνάμωση των σχέσεων μας και ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ