Παράθυρο Σταϊκούρα για μειώσεις στις τιμές

Παράθυρο Σταϊκούρα για μειώσεις στις τιμές

Το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι σε κατηγορίες προϊόντων με τρόπο ώστε να ωφεληθούν οι καταναλωτές άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών.

 

Αρνητικός σε μείωση φόρων αυτή τη χρονική στιγμή εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο δεν απέκκλεισε το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο μέλλον. «Λειτουργούμε και παίρνουμε τις αποφάσεις μας με κριτήρια τις ανάγκες και τις δυνατότητες του δημοσιονομικού χώρου, τα χρήματα να πηγαίνουν στον πολίτη και να μην χάνονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και να ενισχύονται η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση φόρου δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή... Κρατάμε και κάποιους πόρους του προϋπολογισμού για αργότερα εάν χρειαστεί», δήλωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μείωση επιβαρύνσεων. «Συνεχίζουμε και μειώνουμε ακόμα περισσότερο φόρους. Ο ΕΝΦΙΑ, η μείωση στα λιπάσματα στο 6%, η κάλυψη του 7% στους κτηνοτρόφους είναι 400 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν θα λείψουν από τα πορτοφόλια των πολιτών γιατί ουσιαστικά μειώνουμε αυτούς τους φόρους. Τρίτον κάνουμε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, η πρώτη έγινε η οποία μαζί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι 4% από 1/1/2022 και θα ακολουθήσει άλλη μία τον Μάιο. Επίσης, αναλαμβάνουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες: παρατάσεων, μειώσεων υποχρεώσεων των πολιτών, όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Έχουμε δηλαδή ένα συνολικό πλέγμα μέτρων για να ανακουφίσουμε όσο είναι εφικτό- τα νοικοκυριά από την τρέχουσα συγκυρία», τόνισε ενώ αναγνώρισε πως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν επαρκούν για να καλυφθεί το σύνολο των απωλειών εισοδήματος των νοικοκυριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ