Παπαθανάσης: Ο αναπτυξιακός νόμος δίνει ισόρροπη ανάπτυξη στην περιφέρεια

Παπαθανάσης: Ο αναπτυξιακός νόμος δίνει ισόρροπη ανάπτυξη στην περιφέρεια

«Για πρώτη φορά θα έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη στις περιφερειακές ενότητες καθώς προσδιορίζουμε το κάθε ποσό που θα πάει στην κάθε περιφέρεια», τόνισε 

 

Για αναπτυξιακό εργαλείο που θα δώσει ισχυρή ανάπτυξη κυρίως στην περιφέρεια έκανε λόγο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρώτης υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας για το νέο Αναπτυξιακό νόμο.


«Το 97% των πόρων θα παέι στην περιφέρεια. Για πρώτη φορα θα έχουμε ισόρροπη ανάπτυξη στις περιφερειακές ενότητες καθώς προσδιορίζουμε το κάθε ποσό που θα πάει σην κάθε περιφέρεια», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Όπως εξηγήσε προβλέπονται και επιχορηγήσει και φορολογικές απαλλαγές, επισημαίνοντας ότι είναι διαφορετικές οι επιχορηγήσεις ανάλογα με τους δήμους.

«Για παράδειγμα, θα πάρει τα πιο ψηλά ποσοστά επιχορήγησης η Μεγαλόπολη, η Δυτική Μακεδονία και η Θράκη για πρώτη φορά διότι θέλουμε να φέρουμε επιχειρήσεις σε αυτές τις περιοχές», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση έαν πρόκειται για μικρή ή πολύ μικρή επιχείρηση στην Τρίπολη, θα πάρετε 60% έαν το επενδυτικό σχέδιο είναι ενός εκατομμυρίου, δηλαδή 600.000 ευρώ από την πολιτεία.

Για μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση στην Τρίπολη προβλέπεται φορολογική απαλλαγή.

Ειδικότερα, από 100.000 ευρώ για τα σχέδια που υποβάλλουν πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις, είτε σε Πελοπόννησο ή Βόρειο Αιγαίο ( η στήριξη φτάνει το 70%) ή στη Θράκη.

Όπως διευκρίνησε ο κ. Παπαθανάσης η μόνη περίπτωση για να πάρει μια μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση επιχορήγηση είναι να πάει στη Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Η περιφέρεια θα πάρει το 97% όλων των χρημάτων, επανέλαβε ο κ. Παπαθανάσης επισημαίνοντας ότι «ενισχύεται ο μικρός».

«Ο μικρός παίρνει επιχορήγηση και το υπόλοιπο είτε θα είναι ιδία συμμετοχή ή και στο σύνολο σε τραπεζικό δανεισμό.Δεν θα μπορέσει ωστόσο να πάει σε τραπεζικό λογαριασμό έαν έχει πάρει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για να έχει την επιχορήγηση και να πάρει και δάνειο από το Ταμείο, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 20% ιδία συμμετοχή», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ