Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων

 Σε άνοδο οι αποδόσεις των ομολόγων


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,34% από 1,30% χθες, έναντι -0,13% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,47% από 1,43%

Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη.
Η Ιταλία και η Σλοβενία προχώρησαν σε νέες εκδόσεις ομολόγων, αντλώντας αθροιστικά περίπου 9 δισ. ευρώ από την αγορά. Ωστόσο, αυτή τη χρονιά, το «σκηνικό» στην αγορά ομολόγων δεν θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Η μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αναμένεται να περιορίσει το δανεισμό των κρατών, παράλληλα όμως η ΕΚΤ έχει δηλώσει ότι τερματίζει το πρόγραμμα αγορών της πανδημίας (ΡΕΡΡ) τον Μάρτιο.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 107 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,34% από 1,30% χθες, έναντι -0,13% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,47% από 1,43%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ, καθώς τελούσε υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στα 1,1333 δολ. από τα 1,1286 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ