Ενεργειακή Μετάβαση και Εφικτές Λύσεις – Διεθνείς και Περιφερειακές Παράμετροι

 Ενεργειακή Μετάβαση και Εφικτές Λύσεις – Διεθνείς και Περιφερειακές Παράμετροι

25ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021» 1-2 Δεκεμβρίου 2021

 

Τον σημαντικό ρόλο των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ελλάδας, και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης, πρόκειται να αναδείξει για μία ακόμα φορά το ετήσιο (25o) Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 1-2 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εφέτος θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο Ξενοδοχείο Caravel.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει και αυτή τη χρονιά ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αποτελούν σταθερούς στόχους του Συνεδρίου.

Στο φετινό Συνέδριο θα συμμετέχουν 80 και πλέον διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προερχόμενοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν γνωστοί εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Παραδοσιακά, το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματικών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της γεωπολιτικής. Φέτος, το Συνέδριο έχει ως ειδικό θέμα “Ενεργειακή Μετάβαση και Εφικτές Λύσεις – Διεθνείς και Περιφερειακές Παράμετροι”, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει τις σοβαρές δυσκολίες που εμπεριέχει το εγχείρημα της ενεργειακής μετάβασης και την ανάγκη για εξεύρεση λύσεων που θα βασίζονται σε δοκιμασμένες τεχνολογίες και θα είναι ανταγωνιστικές από πλευράς κόστους .

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από Ελληνικές και ξένες εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ