Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά νέα συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά νέα συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Σήμερα Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επίσημη συζήτηση των μεταρρυθμίσεων επί του θέματος με ένα έγγραφο θέσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να απλοποιήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες για τις χώρες της ΕΕ μετά την ανάληψη δανείων ρεκόρ κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την επίσημη συζήτηση των μεταρρυθμίσεων επί του θέματος με ένα έγγραφο θέσεων.

Σε προσχέδιο του εγγράφου το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τάσσεται υπέρ «απλούστερων δημοσιονομικών κανόνων» και μιας «καλύτερης εφαρμογής» τους. Αρκετές χώρες της ΕΕ είχαν προηγουμένως ζητήσει μια πιο εκτεταμένη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών απαιτήσεων.

«Η ευελιξία των δημοσιονομικών κανόνων επέτρεψε μια έγκαιρη και στοχευμένη απάντηση προσαρμοσμένη στην κρίση του κορονοϊού», αναφέρει στο προσχέδιό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ανεστάλη πέρυσι καθώς οι χώρες έπρεπε να δανειστούν τεράστια ποσά για να μετριάσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ