Αμερικανική ώθηση στο Bitcoin

Αμερικανική ώθηση στο Bitcoin

Σε υψηλό εξαμήνου βρίσκεται το διασημότερο κρυπτονόμισμα. Τι κάνει αισιόδοξους τους επενδυτές

 

Οι φωνές που μιλούν για φούσκα στα κρυπτονομίσματα κάθε άλλο παρά πτοούν τους θιασώτες του Bitcoin ή του Ethereum που ερμηνεύουν με θετικό τρόπο τις προοπτικές τους, παρά τον… κινεζικό διωγμό.

Το Bitcoin την Παρασκευή έσπασε το φράγμα των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο με τους επενδυτές να παίρνουν θέση ενόψει μίας πολύ ενδιαφέρουσας εξέλιξης που αναμένεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Πρόκειται για την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενός παράγωγου που βασίζεται στο Bitcoin, με τους αναλυτές να συμφωνούν πως η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η SEC) δεν θα προβάλει αντιρρήσεις.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης του παραγώγου σημαίνει πως θα μπορούν να επενδύσουν στο Bitcoin και τις διακυμάνσεις του «συμβατικοί» επενδυτές, οι οποίοι περιμένουν πως η SEC θα δώσει την έγκρισή της στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίασή της. Βεβαίως αν κάτι δεν πάει καλά, το Bitcoin θα βρεθεί για άλλη μια φορά σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης.

Τον περασμένο Απρίλιο το διασημότερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε στα 64.000 δολάρια, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Έκτοτε όμως βρέθηκε σε περιδίνιση, καθώς η Κίνα εξαπέλυσε ένα κύμα μέτρων απαγορεύοντας την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στο έδαφός της και τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Η ευφορία που κυριαρχεί αφήνει σε δεύτερο πλάνο εκείνους που λένε πως τα κρυπτονομίσματα αποτελούν φούσκα και πως αν το ξέφρενο ράλι συνεχιστεί θα οδηγηθούμε σε μια κρίση ανάλογη εκείνης του 2008. Πιο πρόσφατα στον κατάλογο των επικριτών βρέθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Τζον Κάνλιφ, που παρατήρησε πως όταν στον κόσμο των χρηματοοικονομικών προϊόντων κάτι κινείται ανεξέλεγκτα ανοδικά, θα πρέπει να παρακολουθείται από τις ρυθμιστικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ