Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια - Σε ισχύ τα νέα μέτρα

Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια - Σε ισχύ τα νέα μέτρα

Ελεύθεροι στους χώρους εστίασης οι εμβολιασμένοι από σήμερα και για (τουλάχιστον) 15 ημέρες

Χωρίς τη χρήση μάσκας, σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι προορίζονται μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να εισέρχονται οι πελάτες από σήμερα και για διάστημα 15 ημερών, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των μέτρων και η αναπροσαρμογή τους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την επιστροφή στην κανονικότητα, σε μικτούς χώρους στην εστίαση, δηλαδή σε χώρους όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η χρήση μάσκας παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορονοϊό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, τα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοιού που αφορούν μόνο τους εμβολιασμένους που κινούνται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποφασίσει να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους.

Σε τέτοιους χώρους, όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, η ζωή των θαμώνων επιστρέφει σε πλήρη κανονικότητα, καθώς θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς περιορισμούς, να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ