Περισσότερη κανονικότητα από τις 12 Ιουνίου - Ο... DJ πιάνει δουλειά

Περισσότερη κανονικότητα από τις 12 Ιουνίου - Ο... DJ πιάνει δουλειά

Χαλαρώνουν περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα με μείωση του διαστήματος απαγόρευσης κυκλοφορίας και με μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Τα ηχεία των καταστημάτων της εστίασης μπαίνουν ξανά σε λειτουργία από το Σάββατο 12 Ιουνίου, ενώ οι (νόμιμες) βόλτες μπορούν να γίνονται έως και τη 1.30 π.μ. καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα.

Ν. Χαρδαλιάς: Η παρούσα φάση επιτρέπει βήματα προς την ελευθερία

Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.

Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ