Βρετανία: Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα»

Βρετανία: Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που θα βρίσκονται στην «πράσινη λίστα»

Ποια ελληνικά νησιά αναμένεται να προστεθούν στην «πράσινη λίστα» των τουριστικών προορισμών της Βρετανίας

Στην «πράσινη λίστα» των τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης, αναμένεται να μπουν οι Κανάριες Νήσοι, η Μάλτα και επιλεγμένα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον Independent, στην ανανεωμένη "πράσινη λίστα” της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να προστεθούν πιθανότατα η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, ενώ πιθανή είναι και η ένταξη της Κέρκυρας, της Λέσβου και της Ρόδου. Παρότι συζητείται και η ένταξη της Κρήτης, αυτό φαίνεται μάλλον απίθανό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Παρέχουμε βοήθεια 420 εκ. ευρώ στον κλάδο του τουρισμού

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Τζόνσον άναψε το "πράσινο φως” να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια για σκοπούς αναψυχής στις 17 Μαΐου, σε μια λίστα προορισμών, η οποία σήμερα αναμένεται να διευρυνθεί.

Προς το παρόν, μόλις 12 τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται στην πράσινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης για ταξίδια, η οποία αξιολογεί τις "ασφαλείς” περιοχές με βάσει την εξέλιξη της πανδημίας.

Η λίστα αποκαλύφθηκε αρχικά στις 7 Μαΐου, με την Πορτογαλία να είναι η μόνο δημοφιλής χώρα διακοπών που περιλαμβάνεται, μαζί με το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Όσοι επιστρέφουν από τις χώρες της βρετανικής "πράσινης λίστας” δεν απαιτείται να μπουν σε καραντίνα, αλλά πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν από την αναχώρησή τους για το Ηνωμένο Βασίλειο και να κάνουν PCR τεστ εντός δύο ημερών μετά την άφιξή τους στη χώρα.

Εν τω μεταξύ σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και την ανανεωμένη λίστα με τους "κόκκινους” και τους "πορτοκαλί” ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα προσθέσει νέες χώρες στην "πράσινη" λίστα με τους διεθνείς προορισμούς όταν την επικαιροποιήσει σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "The Sun".

Η εφημερίδα αναφέρει ταυτόχρονα ότι νέες χώρες θα προστεθούν στην "κόκκινη" λίστα. Αναφέρει ακόμα ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το αν η Πορτογαλία, ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς, θα παραμείνει στην "πράσινη" λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ