Κ. Α. Καραμανλής: Ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο

Κ. Α. Καραμανλής: Ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών πως ανάβει το πράσινο φως για τη μεγάλη επένδυση logistics στο Θριάσιο Πεδίο

Συμφωνία με την Κομισιόν για την αναθεώρηση 12 σημείων της σύμβασης παραχώρησης του Θριασίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής.

Σε χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς εξετάστηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, τις σχετικές υποδομές, αλλά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν,ώστε να επέλθει επικαιροποίηση σε ορισμένες εξ αυτών που κρίνεται αναγκαία λόγω των νέων δεδομένων τα οποία έχουν προκύψει για την εφοδιαστική μετά την πανδημία.

Αναφορικά με το Θριάσιο Ι, ο υπουργός ανακοίνωσε πως μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με την ΕΕ, που ήταν αποτέλεσμα της προβληματικής σύμβασης παραχώρησης. Όπως ανέφερε, 12 σημεία της είναι υπό αναθεώρηση, γεγονός που θα οδηγήσει στο να προχωρήσει το Θριάσιο Ι.

Επίσης,τόνισε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των ταχυτήτων του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ, αναφορικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική,είπε ότι είναι υπό επικαιροποίηση το πλαίσιο για την εφοδιαστική ώστε,μέχρι το τέλος του έτους,θα υπάρχει ένα πλήρες πλάνο για την αναμόρφωση του πλαισίου που τη διέπει,γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα agrologistics για να αναφερθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για τα εμπορευματικά κέντρα. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι, βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου του Πειραιά,για να ακολουθήσουν η ανάπτυξη των άλλων που είναι στους σχεδιασμούς σε συνάρτηση με τη βελτίωση των ταχυτήτων των σιδηροδρόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ