Ζωή χωρίς SMS και με πιο ελεύθερες μετακινήσεις - Τι φεύγει, τι μένει

Ζωή χωρίς SMS και με πιο ελεύθερες μετακινήσεις - Τι φεύγει, τι μένει

Μια νέα καθημερινότητα...

Η κατάργηση της υποχρεωτικής αποστολής μηνυμάτων στο 13033 και στο 13032 από αύριο Παρασκευή φέρνει μια αίσθηση κανονικότητας, αν και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η απουσία της μουσικής από τα καταστήματα εστίασης και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τη νύχτα θα θυμίζουν πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ.

Το ίδιο θα θυμίζουν και τα self test το αρνητικό αποτέλεσμα των οποίων θα εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι υπόχρεοι εργαζόμενοι και μαθητές, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών προκειμένου να αναθερμανθεί η μηχανή του τουρισμού.

Για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα δεν προβλέπονται περιορισμοί και ιδιαίτερες προϋποθέσεις από αύριο Παρασκευή και το ίδιο ισχύει για τις μετακινήσεις από και προς Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα.

Ωστόσο για όσους θέλουν να μεταβούν προς και από τα υπόλοιπα νησιά της χώρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή να είναι σε θέση να επιδείξουν αρνητικό PCR test ή self test.

Μεγαλύτερος ωφελημένος από τις 14 Μαϊου θα είναι ο τομέας του λιανεμπορίου, καθώς καταργείται η υποχρέωση κλεισίματος ραντεβού για επίσκεψη στο κατάστημα. Θα ισχύει μόνο ο γενικός περιορισμός που προβλέπει πως στο κατάστημα θα πρέπει να βρίσκεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας τα νέα είναι καλά καθώς ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στις 17 Μαϊου. Την Παρασκευή 21 Μαϊου ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι και επτά ημέρες μετά, στις 28 Μαϊου, ανοίγουν οι ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ