Σήμερα οι αποφάσεις για SMS, μετακινήσεις, ωράριο

Σήμερα οι αποφάσεις για SMS, μετακινήσεις, ωράριο

Χωρίς μουσική η εστίαση τον Μάιο...

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών θα αναμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει εντός της σημερινής ημέρας (εκτός απροόπτου) τις αποφάσεις της για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Δεδομένου του ανοίγματος του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαϊου αναμένεται κατάργηση της αποστολής SMS στο 13033 και το 13032 για τις μετακινήσεις και την πραγματοποίηση αγορών, αν και αποτελεί κοινό μυστικό πως το τελευταίο διάστημα η χρήση των SMS από τους πολίτες έχει ατονίσει σημαντικά.

Αναμένεται επίσης η κατάργηση των click inside και click away για τις αγορές από τα καταστήματα, όπου αναμένεται βεβαίως πως θα παραμείνει σε ισχύ η αναλογία πελατών ανά κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του. Στην πράξη οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους όπως το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς ραντεβού και χωρίς μηνύματα.

Για την εστίαση δεν αναμένονται ουσιώδεις αλλαγές μετά την πρόσφατη επαναλειτουργία της με μόνο νέο στοιχείο την επιβεβαίωση ότι φαγητό και ποτό θα καταναλώνονται υπό τους ήχους της... σιωπής, καθώς για όλο τον Μάιο απαγορεύεται η μουσική σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Το ωράριο λειτουργίας αναμένεται να παραταθεί είτε ως τα μεσάνυχτα είτε ως τις 12:30 με προοπτική περαιτέρω παράτασής του προσεχώς.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις που επίσης απελευθερώνονται με το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τις μετακινήσεις στα νησιά οι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό self test. Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση αναμένεται και πάλι η επίκληση στην ατομική ευθύνη, καθώς είναι αδύνατο να ελεγχθεί αν κάποιος έχει όντως πραγματοποιήσει τεστ και αν όντως αυτό έχει βγει αρνητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ