Βαρβιτσιώτης: Είμαστε κοντά σε ημερομηνία για την έναρξη τουριστικών πτήσεων από την Ρωσία

Βαρβιτσιώτης: Είμαστε κοντά σε ημερομηνία για την έναρξη τουριστικών πτήσεων από την Ρωσία

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ

Κατά τη σημερινή (Τρίτη 11/5) τηλεδιάσκεψή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Ρώσου Συμπροέδρου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας, Υπουργού Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ, διαπιστώθηκε η κοινή διάθεση Ελλάδας- Ρωσίας αφενός να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αμοιβαίας αναγνώρισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και αφετέρου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας, η οποία επείγει, ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις 15 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το... «καυτό» βίντεο της καμπάνιας ΕΟΤ και Aegean που προβάλει την Ελλάδα (video)

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το ενδιαφέρον για μετακίνηση Ρώσων πολιτών στη διάρκεια του καλοκαιριού προς ελληνικούς προορισμούς θεωρείται αυξημένο από τις αεροπορικές εταιρίες. Για το λόγο αυτό, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης των πτήσεων, στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα, ως προς την πανδημία, ανήκει στην κατηγορία των «πράσινων» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με το 1% του ελληνικού πληθυσμού να εμβολιάζεται καθημερινά. «Eίναι βέβαιο ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνεται σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, όπως δείχνουν όλες οι τάσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Θεοχάρης: Στην «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενταχθεί η Ελλάδα (video)

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις διαχρονικά καλές σχέσεις Ρωσίας- Ελλάδας. Εξέφρασε, ακόμη, τη θλίψη του για τη σημερινή ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Καζάν, με θύματα μικρούς μαθητές.

Στην τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοϊζου, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργος Δριτσάκος και ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ