Αρχές καλοκαιριού τα πρώτα εργοτάξια στην γραμμή 4 του μετρό

Αρχές καλοκαιριού τα πρώτα εργοτάξια στην γραμμή 4 του μετρό

Ο Γιώργος Καραγιάννης εκτίμησε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια για την επέκταση της γραμμής 4 του μετρό, από το Γουδί ως την Βεΐκου και τη Κατεχάκη

Για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών με παρεμβάσεις σε όλη την χώρα μίλησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, στην συνέντευξή του στο Κόντρα Channel.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην επέκταση του μετρό λέγοντας πως «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εκτίμησε ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια για την επέκταση της γραμμής 4 του μετρό, από το Γουδί ως την Βεΐκου και τη Κατεχάκη. «Θα ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που έγιναν ποτέ στη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να στηθούν 15 εργοτάξια. Μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν να στήνονται τα πρώτα εργοτάξια στην Κατεχάκη, στο Άλσος Βεΐκου, στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών αναφέρθηκε και στον Πειραιά λέγοντας πως το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό οι τρείς τελευταίοι σταθμοί του μετρό. «Ο Πειραιάς πλέον θα είναι ένας πλήρης συγκοινωνιακός κόμβος, όπου εκεί πέρα θα μπορεί κάποιος να φεύγει από το λιμάνι του Πειραιά και σε 55 λεπτά να είναι στο αεροδρόμιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραγιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής που θα προσφέρει η επέκταση του Μετρό με την δημιουργία τριών νέων σταθμών προς το Ίλιον και την Ανθούπολη. «Εκτιμούμε ότι αρχές του 2022 ίσως και νωρίτερα, θα προκηρύξουμε την επέκταση προς τις δυτικές συνοικίες. Αυτές οι συνοικίες θα έρθουν πολύ κοντύτερα στο κέντρο, πολύ κοντύτερα στο αεροδρόμιο. Οι μετακινήσεις θα είναι πολύ ευκολότερες πλέον και θα αναβαθμιστούν όλες αυτές οι περιοχές της Αττικής», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα δημοπρατηθεί και το έργο της επέκτασης του προαστιακού της Δυτικής Αττικής, προς την περιοχή του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας και των Μεγάρων. «Θα έρθουν και αυτές οι περιοχές πολύ κοντύτερα προς το κέντρο της Αθήνας και θα προσφέρουμε υπηρεσίες σε αυτούς τους κατοίκους, με γρήγορες μετακινήσεις αναβαθμίζοντας και αυτές τις περιοχές», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ