Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο BB από την S&P

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο BB από την S&P

Ικανοποίηση της Αθήνας για την εξέλιξη

Στο ΒΒ αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Standard & Poor's, από ΒΒ- που ήταν πριν, ενώ οι προοπτικές χαρακτηρίζονται ως θετικές.

Στο σκεπτικό της η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πως προχώρησε στην αναβάθμιση εκτιμώντας πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, καθώς υποχωρούν οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Μετά την αναβάθμιση από την S&P η Ελλάδα είναι δύο σκαλιά πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν, κατά τη γνώμη μας, ενισχύσει την προβλεψιμότητα στη λήψη πολιτικών αποφάσεων» σημείωσε η εταιρεία.

«Είναι η δεύτερη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, το αξιόχρεο της χώρας» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Πρόσθεσε πως «Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα εξαιρετικά σημαντικό, θετικό γεγονός για την ελληνική οικονομία, που οφείλεται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ορθών πολιτικών στο πεδίο της οικονομίας και γενικότερα στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και σε σειρά μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ