Ανάρπαστα τα εξοχικά στα παράλια της Αττικής - Ακριβότερα από ένα ταξίδι στην Κέρκυρα

Ανάρπαστα τα εξοχικά στα παράλια της Αττικής - Ακριβότερα από ένα ταξίδι στην Κέρκυρα

Εκτόξευση τιμών έφερε η πανδημία στους τουριστικούς προορισμούς εντός των νομών καθώς η απαγόρευση μετακίνησης φαντάζει και ως ευκαιρία για όσους νοικιάζουν δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι Αθηναίοι πληρώνουν όσο όσο για μια απόδραση μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκρίνοντας το κόστος τριών διανυκτερεύσεων για το Πάσχα σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς το 2019 με το φετινό κόστος για διαμονή σε παραθαλάσσια δωμάτια της Αττικής φαίνεται πως ένα ταξίδι στην Κέρκυρα ή τη Σύρο ήταν φθηνότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Mega φέτος τρεις μέρες στο Σούνιο κοστίζουν από 270 έως 510 ευρώ, ενώ αντίστοιχο κατάλυμα στο Ναύπλιο (360 – 450 ευρώ) κόστιζε περίπου τα ίδια χρήματα το 2019.

Για την ίδια περίοδο η ενοικίαση στην Παλαιά Φώκαια φτάνει τα 380 ευρώ (220 – 380) κόστος που πλήρωνε κανείς για να πάει προ διετίας σε προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Σύρος και η Τήνος.

Φωτιά έχουν πάρει και οι τιμές στον Αργοσαρωνικό, όπου η τιμή για τρία βράδια στην Αίγινα μπορεί να φτάσει τα 560 ευρώ, χρήματα που πλήρωνε κάποιος για μείνει το 2019 στην Πάτμο αλλά και την κοσμοπολίτικη Ύδρα.

Όπως όλα δείχνουν η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα… αναδεικνύοντας τους άλλοτε οικονομικούς προορισμούς σχεδόν σε είδος πολυτελείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ