Αποκαλυπτήρια σήμερα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Αποκαλυπτήρια σήμερα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε εκδήλωση παρουσιάζεται σήμερα το πρωί το εθνικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Προωθείται στην Κομισιόν μετά από συζήτηση στη Βουλή. Ως τα 4,1 δισ. η προκαταβολή...

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης παρουσιάζεται σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκο Μαντζούφα, ενώ το παρών στην εκδήλωση θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή πριν κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπως είχε σημειώσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, το σχέδιο «έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων».

Το σχέδιο περιλαμβάνει 118 έργα και 64 μεταρρυθμίσεις και θα κατατεθεί στην Κομισιόν στα μέσα Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει ένα δίμηνο διαβουλεύσεων με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. προκειμένου να εγκριθεί η διάθεση στην Ελλάδα προκαταβολής για τη χρηματοδότηση των πρώτων έργων. Από τα συνολικά 32 δισ. ευρώ του προγράμματος, τα 19 δισ. ευρώ θα είναι επιδοτήσεις και τα 13 δισ ευρώ δάνεια ενώ η προκαταβολή μπορεί να φτάσει ως και τα 4,1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ