Ορόσημο η 16η Μαρτίου για το λιανεμπόριο

Ορόσημο η 16η Μαρτίου για το λιανεμπόριο

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την πρόταση των ειδικών για παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική για άλλη μια εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν ξανά στις 16 Μαρτίου. Η πρόταση να δοθεί προτεραιτότητα στην επαναλειτουργία των σχολείων δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος καθώς η κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία την υστέρηση των δημοσίων εσόδων. Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πως η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει εν ισχύ για όσο διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους οι ευρωπαϊκές οικονομίες καθησυχάζουν μεν μέχρι ενός σημείου, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Πέμπτη, «πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα».

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν με περιορισμό στον αριθμό των αλλά όχι με υποχρεωτική χρήση μοντέλων όπως το click away και το click inside. Στη θέση τους η κυβέρνηση δρομολογεί τη λειτουργία ενός νέου αριθμού, του 13032, όπου οι πολίτες θα στέλνουν με SMS τα προσωπικά τους στοιχεία και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Σε αντίθεση με τα SMS που αποστέλονται σήμερα στο 13033, η χρήση του συγκεκριμένου μηνύματος θα μπορεί να γίνει μία μόνο φορά την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ