Σε ισχύ τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν - Θολό τοπίο για την εστίαση

Σε ισχύ τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν - Θολό τοπίο για την εστίαση

«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση», διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός ανέφερε πως για την εστίαση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας. «Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους», σχολίασε και κάλεσε τις επιχειρήσεις να κάνουν χρήση του προγράμματος επιδότησης για την προμήθεια μονάδων θέρμανσης για εξωτερικούς χώρους.

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το "τσίμπημα" είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», πρόσθεσε. Ο Αδ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που βρίσκονται σε περιοχές όπου τα περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί και επιφυλάχθηκε για ανακοίνωση των λεπτομερειών τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα υπογραφεί η απόφαση για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Για το επόμενο 9μήνο, όπως ανέφερε. θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ