Προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και το εμβόλιο – Σχολεία από… του χρόνου

Προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και το εμβόλιο – Σχολεία από… του χρόνου

Κερδίζει έδαφος η πρόταση για επαναλειτουργία των σχολείων αμέσως μετά το τέλος των γιορτών, δηλαδή μετά τα Φώτα, ενώ η 14η Δεκεμβρίου φαίνεται να αποτελεί την ημέρα κατά την οποία θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μεθαύριο Παρασκευή και ενώ όπως όλα δείχνουν τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ θα πάρουν άλλη μία παράταση για τις 14 Δεκεμβρίου, συμπληρώνοντας πέντε εβδομάδας εφαρμογής.

Για την εστίαση δεν αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς τα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ σχεδιάζεται να παραμείνουν κλειστά ενώ ενδέχεται να επιτραπεί η λειτουργία καφέ και εστιατορίων για καθήμενους πελάτες υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία στο σύστημα Υγείας για την έναρξη του εμβολιασμού εναντίον του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα έχει παραγγείλει 14 ψυγεία βαθιάς κατάψυξης και έχει ήδη παραλάβει τα μισά από αυτά. Οι συγκεκριμένες μονάδες μπορούν να διατηρήσουν με ασφάλεια και για όσο καιρό θα χρειαστεί το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech το οποίο αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου. Λιγότερο απαιτητικά είναι τα εμβόλια της Moderna και των AstraZeneca – Οξφόρδης που παραμένουν αποθηκευμένα σε θερμοκρασίες -20 βαθμών Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ