Ξεπέρασαν τις 330.000 οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Ξεπέρασαν τις 330.000 οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Έντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς έως και σήμερα στις 8 το πρωί είχαν υποβληθεί 333.704 αιτήσεις.

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσων λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και θεωρείται δεδομένο πως θα ξεπεραστεί κατά πολύ ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος που έχει προσδιοριστεί στο 1,2 δισ. ευρώ. Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο πρόγραμμα προέρχονται, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, από τον χώρο της εστίασης. Υπολογίζεται πως γύρω στο 10% των αιτήσεων έχει υποβληθεί από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σημειώνεται πως όσοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση στους τρεις προηγούμενους κύκλους του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, καθώς έχει δοθεί σχετική παράταση. Αρχικά, οι δικαιούχοι του πρώτου και του δεύτερου κύκλου έπρεπε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ για τους δικαιούχους του τρίτου κύκλου η προθεσμία έληγε στις 30 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ