Θέμα ημερών τα αποκαλυπτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

Θέμα ημερών τα αποκαλυπτήρια για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

Τις λεπτομέρειες για τον τρίτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να ανακοινώσει στα αμέσως επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση.

O νέος κύκλος αναμένεται να συμπεριλάβει το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, με και χωρίς ταμειακή μηχανή, καθώς και τις εποχικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να διανεμηθεί το ποσό του ενός δισ. ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει «ανάσα» για πολλές επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατακόρυφα λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.

Στην πρώτη σειρά των δικαιούχων αναμένεται να βρεθούν οι επιχειρήσεις του τουρισμού, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κλείσει τη χρονιά με έσοδα της τάξης των 3 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/6 των εισπράξεων του 2019.

Χθες και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα διανεμηθεί 1,2 δισ. ευρώ. Για το τέλος Οκτωβρίου αναμένονται οι πρώτες επιδοτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα» για τη στήριξη των δανειοληπτών, ενώ συνολικά έκανε λόγο για μέτρα στήριξης ύψους 10 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ