Χαμηλές προσδοκίες στον τουρισμό - Επανεκκινούν σήμερα οι πτήσεις από Βρετανία

Χαμηλές προσδοκίες στον τουρισμό - Επανεκκινούν σήμερα οι πτήσεις από Βρετανία

Τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη του τουρισμού αποτελεί η επανεκκίνηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ των ελληνικών και βρετανικών αεροδρομίων, ωστόσο οι προσδοκίες είναι περιορισμένες.

Ωστόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας δεν υπάρχει για σήμερα προγραμματισμένη πτήση από το Λονδίνο ή άλλο βρετανικό αεροδρόμιο, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζεται προβληματισμός για την πορεία των αφίξεων από τις υπόλοιπες χώρες.

Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για ανώμαλ προσγείωση για τα αεροδρόμια και τον τουρισμό. Κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»η κίνηση είναι μειωμένη κατά 78% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Σύμφωνα με τον Γ. Βήλο, ο αριθμός των επιβατών έφτασε τους 39.000 ενώ την ίδια εβδομάδα πέρσι ήταν 177.000.

Η επανεκκίνηση των πτήσεων από τα βρετανικά αεροδρόμια αναμενόταν με ανυπομονησία, δεδομένου ότι η Βρετανία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, καθώς πολλοί Βρετανοί αναμένεται να ενστερνιστούν την προτροπή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον που καλεί για διακοπές εντός των τειχών.

Φέτος, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, είναι ιδανική χρονιά για διακοπές στη Βρετανία, η οποία όπως ανέφερε έχει πολλές φυσικές ομορφιές.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, με αφορμή την επανέναρξη των πτήσεων από και προς τη Βρετανία πως «είμαστε μία από τις πολύ λίγες χώρες, αν όχι η μοναδική, που εξακολουθεί να κάνει στοχευμένους, ελέγχους ταξιδιωτών. Χρησιμοποιούμε έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους τουρίστες οι οποίοι θα υποβληθούν σε έλεγχο κατά την άφιξή τους. Για τη διευκόλυνση του ελέγχου αυτού όλοι οι επισκέπτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν το έντυπο Passenger Locator Form (PLF), 48 ώρες πριν την άφιξή τους, ώστε να παίρνουν το QR Code. Έτσι νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια, καθώς αντιλαμβάνονται ότι έρχονται σε ένα κράτος που είναι οργανωμένο, που παρακολουθεί, εντοπίζει έγκαιρα τυχόν κρούσμα και το απομονώνει, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία ξεπερνά τις 290.000 και ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τις 45.000. Χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 398 νέα κρούσματα και 138 νέοι θάνατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ