Oμόλογα άνω των 28 δισ. ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου

Oμόλογα άνω των 28 δισ. ευρώ αγόρασε η ΕΚΤ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου

Την Πέμπτη  συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές των ομολόγων, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEP.

Μόνο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, αγόρασε ομόλογα αξίας 28,1 δισ. ευρώ, ενώ ολόκληρο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε οι αγορές ομολόγων έφθασαν τα 120,3 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύνοδο Κορυφής των 27 μελών της Ε.Ε στο τέλος της εβδομάδας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 0,40% από το 0,36%, του 10ετούς κυμαίνονταν στο 1,2%, και του 15ετούς ομολόγου στο 1,27% από 1,14%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 42 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,2% έναντι 0,41% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,62% από 1,57%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ