Διακοπές με κουπόνι 300 ευρώ

Διακοπές με κουπόνι 300 ευρώ

Τη θεσμοθέτηση ταξιδιωτικών vouchers 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,σε μια προσπάθεια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, δρομολογεί το αρμόδιο υπουργείο.

Μετά από πρόταση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη το υπουργείο Οικονομικών συμπεριλαμβάνει στο φορολογικό νομοσχέδιο διάταξη για την εισαγωγή του θεσμού των ταξιδιωτικών κουπονιών για το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση, «η αξία των διατακτικών εσωτερικού τουρισμού συνολικής αξίας έως τριακοσίων(300) ευρώ για το φορολογικό έτος 2020» απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

«Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους», αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.

«Γενικότερα, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19. Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ