Επόμενη στάση, Νίκαια

Επόμενη στάση, Νίκαια

Στο δίκτυο του μετρό εντάχθηκαν από τις 5.30 σήμερα το πρωί οι τρεις νέοι σταθμοί στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.

Χθες και στη διάρκεια εκδήλωσης στον σταθμό της Νίκαιας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως τα έργα στις τρεις περιοχές ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος. Το ίδιο, σημείωσε, ισχύει και για τους υπό κατασκευή σταθμούς στα Μανιάτικα, στο Δημοτικό Θέατρο και στον Πειραιά, που αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά την επόμενη διετία.

«Τέτοιες ημέρες το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά, θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης» πρόσθεσε.

«Πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του Μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Οι τρεις νέοι σταθμοί στα δυτικά προάστια αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 63.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 10.000 αυτοκίνητα θα αφαιρεθούν από την κίνηση στους δρόμους της Δυτικής Αττικής.

Η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά της ώρας, ενώ για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στην επέκταση προς Πειραιά, θα χρησιμοποιείται μόνο η μία αποβάθρα του σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ