Μητσοτάκης: 80.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό

Μητσοτάκης: 80.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό

Τελετή για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ελληνικό, παρουσία του πρωθυπουργού.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα -ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο- θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον, για 19 χρόνια, εγκαταλελειμμένο χώρο. Το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα, όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό είναι ένα έργο μακράς πνοής. Θα χρειαστεί μπορεί και μια δεκαετία για την πλήρη του ανάπτυξη, αλλά εν προκειμένω κάθε μέρα το ταξίδι -όπως λένε και οι Κινέζοι- ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα και το πρώτο βήμα γίνεται σήμερα. Και βέβαια για να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε το πρώτο βήμα, να μπορέσει να γίνει η μεταβίβαση μετοχών, ο επενδυτής να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια σε πρώτη φάση και 8 δισ. στην πλήρη του ανάπτυξη, έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε όλες τις παθογένειες το παρελθόντος».

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε αναφερόμενος στο έργο πως:

- Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.

- Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.

- Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.

- Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ