Η BlackRock ετιμάζεται για επενδύσεις - Βλέπει ταχύτερη ανάκαμψη της Ευρώπης

Η BlackRock ετιμάζεται για επενδύσεις - Βλέπει ταχύτερη ανάκαμψη της Ευρώπης

Το fund ανέφερε ότι το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ, είναι επίσης ένα «καθοριστικής σημασίας σημείο καμπής»

Το επενδυτικό ίδρυμα της BlackRock ανακοίνωσε σήμερα ότι «ετοιμάζεται» να αγοράσει ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού μετά τις «εντυπωσιακές», όπως τις χαρακτηρίζει, προσπάθειες της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Ο ερευνητικός βραχίονας του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων παγκοσμίως ανέφερε ότι δύο παράγοντες θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους επόμενους μήνες.

Η επιτυχία στον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 και ενδείξεις ανάκαμψης της δραστηριότητας όσον αφορά τα καταστήματα και τα ταξίδια σημαίνει ότι «θα μπορούσαμε να δούμε τον ρυθμό ανάκαμψης στο δεύτερο εξάμηνο να είναι υψηλότερος σε σχέση με άλλες περιοχές, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ».

Το fund ανέφερε ότι το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ, είναι επίσης ένα «καθοριστικής σημασίας σημείο καμπής» και θα δημιουργήσει, για πρώτη φορά, ένα κοινό ευρωπαϊκό στοιχείο ενεργητικού σημαντικού μεγέθους.

«Κατά συνέπεια, διατηρούμε τη θέση μας για υψηλές επενδύσεις (overweight) στα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της Ευρώπης και εξετάζουμε μία αναβάθμιση για τις ευρωπαϊκές μετοχές», σημείωσαν οι επικεφαλής αναλυτές του επενδυτικού βραχίονα της BlackRock σε εβδομαδιαία έκθεσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ