Ετσι θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι στα νησιά

Ετσι θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι στα νησιά

Την άρση των περιορισμών μετάβασης στους νησιωτικούς περιορισμούς ταυτόχρονα με την επανεκκίνηση του τουρισμού και μέτρα για τη στήριξη της ακτοπλοϊας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός τόνισε στη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους του Τύπου ότι οι μετακινήσεις με τα πλοία δεν θα γίνονται όπως στην προ κορονοϊού εποχή, καθώς ο αριθμός των επιβατών που θα μπορεί να μεταφερθεί ενδεχομένως να είναι στο 55% για τα συμβατικά πλοία και στο 50% για τα ταχύπλοα.

Για τα καθίσματα αεροπορικού τύπου προβλέπεται η κατανομή των επιβατών με τρόπο που να υπάρχει ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κενό προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το ποσοστό πληρότητας φέρεται να συναντά τις αντιρρήσεις των ακτοπλόων που θεωρούν πως με τέτοια πληρότητα τα δρομολόγια θα καθίστανται ασύμφορα και έχουν ζητήσει τη διαγραφή του συγκεκριμένου όρου.

Για τις καμπίνες, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως θα επιτρέπεται η παραμονή ενός ατόμου ανά καμπίνα με την εξαίρεση οικογενειών, όπου θα επιτρέπεται η χρήση της καμπίνας με ανώτατο όριο όμως τα 4 μέλη.

Η χρήση μέσων ατομικής προστασίας αναμένεται να είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες, όπως ισχύει και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα θερμομέτρησης των επιβατών. Επίσης θα λαμβάνονται μέτρα όπως:

Ειδικά μέτρα που ορίζονται είναι: - Διατήρηση της κοινωνικής απόστασης με υιοθέτηση μέτρων ειδικής σήμανσης και ελεγχόμενης εισόδου, ώστε να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των επιβατών (και ταυτόχρονη χρήση υφασμάτινης μάσκας). - Τα άτομα που λόγω αναπνευστικών παθήσεων δεν ανέχονται την πολύωρη χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρούν απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων. - Μέτρα ελέγχου εισόδου κατά την επιβίβαση (pre-boarding entry screening). - Εφαρμογή μέτρων μέτρα ελέγχου πριν την επιβίβαση (pre-boarding entry screening) με στόχο την αξιολόγηση των επιβατών για τυχόν συμπτώματα ή προηγούμενη έκθεση σε ασθενείς COVID-19. - Συμπλήρωση Έντυπου-ερωτηματολόγιου δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ