Ζήτημα 1ον: Ρευστότητα στην οικονομία

Ζήτημα 1ον: Ρευστότητα στην οικονομία

Τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών θα συζητηθούν σήμερα σε διευρυμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία θα μετέχουν κυβερνητικοί παράγοντες και η ηγεσία του τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πρόκειται να μετάσχουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης. Αναμένεται επίσης η συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη ενώ το παρών θα δώσουν και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, της Eurobank Φωκίων Καραβίας, της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και της Αττικής Θεόδωρος Πανταλάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να γίνει αποτίμηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη να γίνει εκτεταμένη χρήση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των συνεπών δανειοληπτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας προβλέπεται μεταξύ άλλων η παροχή κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδότηση του επιτοκίου για την πρώτη διετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ