ΕΛΤΑ: Σε «ανοικτό χώρο» οι πληρωμές των συντάξεων

ΕΛΤΑ: Σε «ανοικτό χώρο» οι πληρωμές των συντάξεων

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πληρωμή των συντάξεων σε όλη την χώρα, όπως και τον προηγούμενο μήνα, με ασφάλεια

Ξεκινά σήμερα η πληρωμή των συντάξεων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη φορά, εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες αυστηρών μέτρων προστασίας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα διασφαλίσουν, με οργάνωση και συντονισμό, όπως και τον προηγούμενο μήνα, ότι οι 369.000 δικαιούχοι σε όλη την χώρα θα εισπράξουν την σύνταξή τους κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις και με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους.


Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, τα ΕΛΤΑ υπενθυμίζουν ότι ισχύουν τα μέτρα προστασίας που είχαν τα ληφθεί και κατά την πληρωμή των συντάξεων του Μαρτίου.

Δηλαδή:

Η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η πληρωμή των συντάξεων σε όλη την χώρα, όπως και τον προηγούμενο μήνα, με ασφάλεια, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Για το λόγο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν τη συνεργασία των συνταξιούχων, με βάση τις οδηγίες αυτές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ