Έως τις 10 Απριλίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων στην ΕΡΓΑΝΗ

Αύριο η πλατφόρμα για εργαζομένους

Έως τις 10 Απριλίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων στην ΕΡΓΑΝΗ

Παρατείνεται, έως και τις 10 Απριλίου 2020, η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που η επιχειρηματική δραστηριότητά τους ανεστάλη, με εντολή δημόσιας Αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά έληγε σήμερα 31 Μαρτίου 2020 και έως τώρα έχουν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις, που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους.
Στην ειδική πλατφόρμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», οι εργοδότες συμπληρώνουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα και αιτούνται: α) μείωση κατά 40% του επαγγελματικού μισθώματος και β) αναστολή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Στην ίδια πλατφόρμα θα συνεχίσουν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό έντυπο και οι εργοδότες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που οι ΚΑΔ τους ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

Από εκεί και πέρα, αύριο, 1η Απριλίου 2020, θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζομένους που θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου, ώστε και οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα τόσο για τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους (για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή), όσο και για να λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Από σήμερα 30.3.2020, υπάρχει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» νέα φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πληττόμενες, καθώς και οι εργαζόμενοί τους, να απολαύσουν των αντίστοιχων για κάθε κατηγορία ευεργετημάτων των μέτρων στήριξης.

Επίσης, απο χθες, το έντυπο εργοδοτών στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» έχει εμπλουτιστεί με τις ειδικές κατηγορίες ΚΑΔ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες "shop-in a-shop" και "επιχειρήσεων έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες Μητρώο Online Media"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ