Νέες ανακοινώσεις για τη στήριξη της οικονομίας

Νέες ανακοινώσεις για τη στήριξη της οικονομίας

Επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από την κρίση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση.

Η δέσμη των μέτρων συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συναρμόδιους υπουργούς, ενώ αργότερα σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 1 δισ., όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέσουν σχετική δήλωση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης για τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω ο κατάλογος των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας που μπορούν να λάβουν στήριξη.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το ισχύον πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο λήγει στα τέλη Απριλίου.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τρία πακέτα μέτρων με συνολικό δημοσιονομικό κόστος που διαμορφώνεται στο 2,5% του ΑΕΠ και ανέρχεται σε 4,7 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ