Eurogroup με κορονοϊό στην ατζέντα

Eurogroup με κορονοϊό στην ατζέντα

Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο σημερινό Eurogroup το οποίο λόγω των συνθηκών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και με διευρυμένη σύνθεση.

Οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θα εξετάσουν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων υγείας, στη στήριξη των επιχειρήσεων και στην υποστήριξη της απασχόλησης.

Η σημερινή ανταλλαγή απόψεων θεωρείται από τους αρμόδιους αξιωματούχους ότι θα προετοιμάσει το έδαφος για τη λήψη αποφάσεων την ερχόμενη εβδομάδα, στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 16 και 17 Μαρτίου.

Μία ημέρα πριν, στις 15 Μαρτίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ που αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των κεντρικών τραπεζών της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

Στην Αθήνα το Δημοσιονομικό Συμβούλιο προειδοποίησε χθες για επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας του κορονοϊού με τον στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% φέτος να τίθεται εν αμφιβόλω. Ανησυχία επικρατεί για τις επιπτώσεις στον τουρισμό, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης του κλάδου μέσω επιδομάτων και προγραμμάτων παροχής ρευστότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ