Ρέγκλινγκ για Βαρουφάκη: «Λυπάμαι για την παραβίαση της εμπιστευτικότητας»

Πώς σχολιάζουν οι Ευρωπαίοι την επιδημία του κορονοϊού

Ρέγκλινγκ για Βαρουφάκη: «Λυπάμαι για την παραβίαση της εμπιστευτικότητας»

Τη λύπη του εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM για την παραβίαση της εμπιστευτικότητας που όπως είπε αποτελεί η ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015 από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κλάους Ρέγκλινγκ σχολίασε πως «δεν ξέρω τι έχει ο φάκελος» που είχε παραδώσει ο Γ. Βαρουφάκης στον Πρόεδρο της Βουλής την Παρασκευή και που εκείνος τον επέστρεψε ως απαράδεκτο. «Περιμένω πως έχει χρησιμοποιήσει ό,τι βρίσκει ενδιαφέρον στο βιβλίο που εξέδωσε» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ESM. Είχε προηγηθεί η λακωνική τοποθέτηση του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο που ανέφερε «δεν έχω σχόλιο, πολιτικά είναι κάτι για το οποίο λυπούμαστε».

Αναφερόμενος στην επιδημία του κορονοϊού και στις επιπτώσεις του, ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει αντίκτυπος στην ευρωπαϊκή οικονομία. «Δεν γνωρίζουμε όσα θα θέλαμε να ξέρουμε ώστε να εκτιμήσουμε με καθαρότητα την κατάσταση», σχολίασε αφήνοντας αιχμές για την ενημέρωση που παρέχει η Κίνα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και εκτιμούμε πως θα έχει προσωρινό αντίκτυπο στην οικονομία μας», πρόσθεσε ο Μάριο Σεντένο. Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε πως σύμφωνα και με εκτιμήσεις αναλυτών, το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι προβληματικό για την οικονομία της Κίνας και για άλλες ασιατικές χώρες. Πρόσθεσε πως αν συνεχιστεί η επιδημία οι επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, τον τουρισμό και το εμπόριο θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ