Στο Eurogroup για τα 767 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα

Στο Eurogroup για τα 767 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του σημερινού Eurogroup που θα αποφασίσει αν θα επιστραφούν στη χώρα τα κέρδη που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες από τις επενδύσεις τους σε ελληνικά ομόλογα.

Το κλίμα στην ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξο, ενώ η Αθήνα αναμένεται να θέσει εκ νέου και μέσω του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το θέμα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων για την περίοδο μετά το 2021.

Τα 767 εκατ. ευρώ που θα εξετάσει σήμερα το Eurogroup, ωστόσο, θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του χρέους, δεδομένου ότι οι αποφάσεις σχετικά με την αξιοποίηση των ANFAs και SMPs για επενδυτικούς σκοπούς θα πάρουν χρόνο και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα από το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Παράλληλα σήμερα ο Έλληνας υπουργός θα έχει σήμερα την πρώτη του συνάντηση με τον Πάολο Τζεντιλιόνι, τον νέο επίτροπο οικονομικών υποθέσεων.

Στη σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνονται προς συζήτηση η 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, οι μεταμνημονιακές εκθέσεις για την Κύπρο και την Ισπανία και οι προοπτικές στην ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ