Στο 1,02 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Ξεκινά αύριο η διανομή του

Στο 1,02 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης

Η θερμοκρασία παραπέμπει περισσότερο σε προχωρημένη άνοιξη παρά σε φθινόπωρο, ωστόσο ξεκινά αύριο η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή να διαμορφώνεται στο 1,02 ευρώ το λίτρο, χαμηλότερη κατά 11% σε σύγκριση με το 2018.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προαναγγέλλει αύξηση του επιδόματος κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ αλλά και θέσπιση επιπλέον κριτηρίων ώστε το επίδομα να καταλήγει σε νοικοκυριά που έχουν πραγματική αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το επίδομα δικαιούνται:

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.


Δεν δικαιούνται επιδόματος όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των πέντε μέτρων και αεροσκάφη.
Επίσης, αποκλείονται όσοι δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία (ποσοστά), αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ