Συναγερμός στο υπουργείο Τουρισμού για την Thomas Cook

Συναγερμός στο υπουργείο Τουρισμού για την Thomas Cook

Κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού συντονίζει τη διαδικασία επαναπατρισμού των περίπου 50.000 Βρετανών που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν 22.000 τουρίστες, ενώ διαβεβαιώνει πως έχει διασφαλιστεί η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των πελατών της Thomas Cook.

Τα πρώτα 15 αεροσκάφη για τη μεταφορά Βρετανών στην πατρίδα τους αναμένονται σήμερα σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

«Η παύση λειτουργιών της Thomas Cook, αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη που απαιτεί τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της», τονίζει ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση του τουριστικού κόσμου, για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση από σήμερα όσον αφορά την Thomas Cook UK, αλλά και για το τι ακριβώς ισχύει με τις άλλες αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκανδιναβία). Παράλληλα, θα πρέπει να σχεδιάσει και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την απορρόφηση των προβλημάτων που θα προκύψουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά μας, όλος ο ιδιωτικός τομέας, χρειάζεται να δείξει ψυχραιμία και κυρίως αλληλεγγύη στους χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά και ο χειρισμός των Ελλήνων τουριστικών επιχειρηματιών προς τους ανθρώπους αυτούς, θα αποτελέσει τον καθρέφτη της εικόνας της χώρας μας ως χώρας φιλόξενης και υπεύθυνης, διεθνώς.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει το βάθος και την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη δυσκολία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ