Στα χαρακώματα των δασμών ΗΠΑ - Κίνα

Στα χαρακώματα των δασμών ΗΠΑ - Κίνα

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών με τον Αμερικανό πρόεδρο να κλέβει την παράσταση και να φτάνει στο σημείο με μηνύματα στο Twitter να διατάζει τις αμερικανικές εταιρείες να φύγουν από την Κίνα.

Η απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 75 δισ. δολαρίων προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου Τραμπ που… εκτός εαυτού κατηγόρησε την Κίνα πως έχει ωφεληθεί από την κλοπή αμερικανικής πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να φύγουν από την Κίνα και να επαναπατρίσουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ, ενώ ζήτησε από τις εταιρείες διανομής να σταματήσουν τις παραδόσεις ενός δημοφιλούς αναλγητικού που παράγεται στην Κίνα.

Επιτέθηκε και εναντίον του προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας για τον οποίο διερωτήθηκε αν είναι αυτός ή ο πρόεδρος της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ και μετά από ένα κρεσέντο μηνυμάτων μέσω Twitter ανακοίνωσε πως για αγαθά 250 δισ. δολαρίων θα επιβάλλονται δασμοί 30% αντί 25% από 1ης Οκτωβρίου. Θα έχει προηγηθεί από 1ης Σεπτεμβρίου η επιβολή δασμών 15% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ.

Η νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου αναμένεται να επισκιάσει τη σύνοδο κορυφής των G7 που ξεκινά τις εργασίες της σήμερα στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ