Νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε ο Άγις Παπαδόπουλος

Νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε ο Άγις Παπαδόπουλος

Ο Άγις Παπαδόπουλος είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) είναι από σήμερα ο Άγις Παπαδόπουλος, καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαδόπουλος αναδείχθηκε νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, βασικού μετόχου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στο μεταξύ, στις 27 Αυγούστου, σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, θα αναδειχθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Στη νέα τακτική συνέλευση, στα γραφεία της εταιρείας (Εγνατία 127), θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων καθώς και η συμπλήρωση της επιτροπής ελέγχου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η ΕΥΑΘ είναι ένας οργανισμός εύρωστος και σημαντικός και το όραμα είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει και να λειτουργεί σύγχρονες και ανθεκτικές υποδομές, να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον καταναλωτή και να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του υδατικού οικοσυστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

«Πιστεύω ότι το όραμα, αυτός ο στόχος, μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής κι ενός αποτελεσματικού προγραμματισμού με ουσιαστική συνεργασία και σύμπνοια με το στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης, βεβαίως την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και ικανοτήτων αυτού του δυναμικού», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπογράμμισε, δε, τη σημασία της αγαστής συνεργασίας και σύμπραξης με όλους τους φορείς της πόλης, «όπως τους δήμους, τα πανεπιστήμια και φυσικά με τους πολίτες που είναι οι αποδέκτες των προσπαθειών μας» και πρόσθεσε:«φιλοδοξούμε να εργαστούμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο Άγις Παπαδόπουλος είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος στο Cranfield University της Βρετανίας (1991) και διδακτορικό στα ηλιακά συστήματα από το Α.Π.Θ. (1994). Από το 1998 είναι καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ από το 2013 είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών στο ίδιο τμήμα. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στα πεδία της ενεργειακής αποδοτικότητας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού κτιρίων και των οικονομικών της ενέργειας. Διατέλεσε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (2003-2005) και αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2018). Από το 2015 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αμβούργου (TU Hamburg-Harburg) στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ