Άρση capital controls σύντομα βλέπει ο Γ. Στουρνάρας

Άρση capital controls σύντομα βλέπει ο Γ. Στουρνάρας

Την εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα διαμορφωθεί στο 2,9%, με τα τωρινά δεδομένα όμως, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από το Μαξίμου το οποίο όπως είπε είχε να επισκεφθεί τρία χρόνια, ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε πως σύντομα θα εισηγηθεί την πλήρη άρση των capiital controls αλλά δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα τάχθηκε υπέρ της μείωσης των στόχων, που για τα επόμενα χρόνια ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ. Επανέλαβε πως για φέτος προβλέπεται υστέρηση έναντι του στόχου, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίτευξης του “οροσήμου” του 3,5% εφόσον αυξηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης.

Σε σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα συνολικά ανέφερε πως όλα τα όπλα πρέπει να είναι διαθέσιμα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση του να συνδυάσει τις δύο προτάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ