Προς έγκριση επενδύσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ

Προς έγκριση επενδύσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων εξετάζει δέκα προτάσεις επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 δισ. ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν ως και 2.200 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διευθυντή στρατηγικών επενδύσεων του Enterprise Greece Άκη Σκλάβου, οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν κυρίως τον τουρισμό και τις ανανεώσιμες προτάσεις, ενώ υπό εξέταση βρίσκεται και μία πρόταση που αφορά επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Μέχρι το Πάσχα η ΔΕΣΕ αναμένεται να έχει δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση ορισμένων εκ των προτάσεων, ενώ η αδειοδότηση των υπολοίπων θα αποφασιστεί μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Συνολικά στις χώρες της Μεσογείου και μόνο στον τομέα του τουρισμού αναμένεται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις 26 δισ. από τις οποίες, σύμφωνα με τον διεύθυνοντα σύμβουλο του Enterprise Greece Γρηγόρη Στεργιούλη, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο ύψους 6-8 δισ. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας πρέπει στην επόμενη πενταετία να υπερδιπλασιστούν σε σχέση με το 2018 και να φτάσουν τα 19 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ