Έδωσαν τα χέρια οι εφοπλιστές με την κυβέρνηση για τη φορολόγησή τους

Έδωσαν τα χέρια οι εφοπλιστές με την κυβέρνηση για τη φορολόγησή τους

Την υπογραφή συμφωνίας με τους εφοπλιστές για την εθελοντική εισφορά του ναυτιλιακού κλάδου στην ελληνική οικονομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα εισρέουν στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 75 εκατ. ευρώ, αναφέρει ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα σημειώνει πως «με το νέο Συνυποσχετικό, πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.»

«Η υπογραφή του Συνυποσχετικού, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον», προσθέτει, αναφερόμενο στη σημερινή συμφωνία.

Στην εισήγησή του κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του ναυτιλιακού κλάδου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «αυτό το σταθερό ποσοστό θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε στους προϋπολογισμούς μας και να υπολογίζουμε κάποια σταθερά έσοδα, τα οποία αποτελούν κάτι σημαντικό στις ημέρες που διάγουμε. Το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε».

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης δήλωσε πως η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας «που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία. Είναι κάτι που είχαμε συμφωνήσει και στην τελευταία τετραετία, οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που είχαμε υπογράψει με την κυβέρνηση έληξαν και τώρα υπογράψαμε τη νέα που έχει αόριστη διάρκεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ