Στις 120 δόσεις οι οφειλές άνω των 6.000 ευρώ

Δεν αποκλείεται η ένταξη των εταιρειών στη ρύθμιση για τα χρέη προς τα ταμεία

Στις 120 δόσεις οι οφειλές άνω των 6.000 ευρώ

Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών θα βασίζεται σε ελάχιστη μηναία δόση ύψους 50 ευρώ, διευκρινίζει ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο υφυπουργός αναφέρει πως το ελάχιστο ποσό μπορεί να είναι χαμηλότερο για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ. “Οι δόσεις, ως αριθμός, θα διαμορφώνονται με βάση το ύψος της νέας κουρεμένης οφειλής, αφού αυτή διαιρεθεί με την ελάχιστη δόση. Για παράδειγμα, αν η νέα οφειλή είναι 5.000 χιλιάδες θα οδηγεί σε 100 δόσεις. Από τις 6.000 ευρώ και πάνω όλοι θα έχουν 120 δόσεις. Καλούνται να εξοφλήσουν οφειλές σε διάρκεια 10 χρόνων” δήλωσε ο Αν. Πετρόπουλος.

Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εκκρεμών ασφαλιστικών οφειλών αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και επιχειρήσεις. «Η ρύθμιση θα είναι αυτοτελής για τις ασφαλιστές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠΕΠ, ανεξαρτήτως των διαδικασιών του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα εξαιρούνται μόνο εκείνοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό {…}. Εξετάζουμε την ευρύτερη δυνατή εφαρμογή για να συμπεριλάβουμε στις ρυθμίσεις ασφαλιστικές οφειλές και από άλλες αιτίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ