Άνοιξε για λίγους η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Άνοιξε για λίγους η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Σε λειτουργία είναι από σήμερα το πρωί η διαδικτυακή πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος, για περιορισμένο όμως αριθμό δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος θα μπορούν να μπουν μόνο όσοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που δεν επιβεβαιώθηκε ο τραπεζικός τους λογαριασμός κατά τη διάρκεια της πρώτης αίτησης. Για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος είναι απαραίτητο ο τραπεζικός λογαριασμός να ανήκει στον δικαιούχο. Όσοι έχουν κάνει αίτηση που έχει εγκριθεί αλλά δεν έχουν λάβει χρήματα θα πρέπει να προχωρήσουνσ σε ακύρωση της πρώτης αίτησης και να προχωρήσουν στη διαδικασία επαναξιολόγησης, δηλώνοντας τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι.

H δεύτερη κατηγορία δικαιούχων είναι εκείνοι για τους οποίους δεν επιβεβαιώθηκε η μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, ενώ ήταν εγγργραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής της φορολογικής δήλωσης. Για τις περιπτώσεις που ο έλεγχος έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα για κάποια έτη, θα πραγματοποιηθεί ένας πρόσθετος έλεγχος με διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων στον ΟΑΕΔ. Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μηνες για τα έτη κατά τα οποία δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος.


Η εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος θα λειτουργεί για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ