Νέα προσφορά για τη μαρίνα Χίου ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Νέα προσφορά για τη μαρίνα Χίου ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Χίου.

Το Ταμείο προχώρησε στην αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα «AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, η οποία θα αξιολογηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Η μαρίνα Χίου βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα των ανατολικών ακτών της Χίου, σε απόσταση 2,5 χλμ από το κέντρο της πόλης της Χίου και από τον κεντρικό λιμένα, όπως και σε απόσταση περίπου 6χλμ από το αεροδρόμιο του νησιού.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 80.000 τ.μ., περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας περί των 28.000 τ.μ. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου.

Η μαρίνα έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για την λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ