Κλείδωσε και το έκτακτο μέρισμα: 710 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι δικαιούχοι

Ίδια με πέρυσι αναμένεται να είναι τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια καθώς το ποσό που αποφασίστηκε να διανεμηθεί είναι αντίστοιχο με το περυσινό

Κλείδωσε και το έκτακτο μέρισμα: 710 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι δικαιούχοι

Στα 710 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στα 710 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η τροπολογία που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Ορίζει ότι το ποσό μπορεί να αυξηθεί και πάνω από τα 710 εκατ. ευρώ αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες ενώ το ποσό που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι ακατάσχετο.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. Ωστόσο, εκτιμάται ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με τα περυσινά καθώς το ποσό των 710 εκατ. ευρώ είναι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε πέρυσι.

Θα χρησιμοποιηθεί και φέτος η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία αμέσως μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ